СБОРНА ДАМСКА ИЗЛОЖБА - НЕЖЕН НАТИСК 2019

       

      На 11 април се състоя четвъртото по ред предизвикателство „НЕЖЕН НАТИСК” , в което бе обединен цвета на варненските артистки. Този път гостите на изложбата имаха възможността да се срещнат с познати за тях имена и лица на изкуството от морския ни град, а също и с подхода им при създаване на произведения на изкуството. 

      Срещата с различните погледи на авторките към света и начина им да оставят своя отпечатък откри Румен Серафимов - изкуствовед. Богата палитра, изобилие на форми и образи въплътени в идеята за осъществяване на допир:

       Албена Коева   Адриана Добрева    Валентина Чернева    Галина Станева   Доника Кирова   Кина Петрова   Калия Йорданова   Лора Маринова     Марина Русева

 Маргарита Войнова   Мария Чакърова    Мария Зафиркова    Милена Савулева    Надя Антова     Светла Косева   Селма Тодорова    Стела Кенфийлд   Стефка Георгиева

       Тереза Зиковска    Пламена Димитрова-Рачева  Дария Василянска   Рая Георгиева

      "Нежният натиск" на варненските художнички може да бъде посетен в ТерезаАрт Галерия до 28.04.

 

      Днес е време, в което жената участва във всички процеси съзнателно, знаейки че винаги е имала дарбата на силната интуиция и възможността да сътвори и спаси живота. Тя може да прониква в тайните на мирозданието, без да ги назовава, а просто да пресъздава. Единствения двигател е Любовта.