Изложба живопис - Очи в очи с театъра

"Какво е това Вселена? Това е голям театър. А на театъра е нужна публика. Ние сме публиката. Живота на Земята е създаден за това, че да свидетелства и да се наслаждава на спектакъла. Ето затова сме тук. Ако на вас не ви се нрави пиесата - теглете и чертата!" - Рей Бредбъри.

Посвещавам изложбата на театъра. Всичко е игра и горко ни, ако загубим чувството си за истина!
Картините ще подредя на сцена Ротонда, като потърся усещането на лабиринта. Ще можете да влезете в него и да надникнете в съзнанието ми. За да не се загубите вземете си кълбо, което да развиете по пътя и внимавайте за стъпките, държа да не се загубите! Дествайте смело, ще съм там да помагам!
Очаквам Ви в Театъра за разходка!

ОЧИ В ОЧИ С ТЕАТЪРА
Животът е пъзел, който подреждаме сами. Знаете как в началото всички цветни части са объркани и се чудим откъде да започнем да разплитаме тази нишка на Ариадна, която ще ни помогне да се впуснем в лабиринта, да се справим със сложната ситуация и да се върнем невредими до Входа, края на играта или Изхода. Да бъдем победители, разгадали мъчния ребус на собствения си живот, подредили прекрасна, многопластова картина, изпълнена с любов, хармония и съпричастност.
Аз подреждам старателно своя пъзел и следвам червената нишка, както го е правил Тезей.
ТЕРЕЗА ЗИКОВСКА