ИЗЛОЖБА: ЛИЦА - ДОБРОМИР ДОБРЕВ, 19.03.2019

 

ЖИВОПИС

 

„Всичко на платната ми е първична неполирана емоция…“

                                                                       Добромир Добрев

Експозиция от маслени платна, предимно портрети. Авторът изследва образа на жената от различни етноси. Интерес за него представляват екзотичните, малки племена, запазили и до днес своята автентична култура и начин на живот. Изследва различни душевни състояния, движението на човешкото тяло, танцът, както и отправя нетрадиционен поглед към изобразявания обект.

Добромир Добрев е роден на 5 юни 1970 г. в гр. Шабла. Артист, отдаден на изкуството, независимо дали е музика или рисуване. Още от дете се занимава с музика - от 7-годишен свири на пиaно, а на 13 години вече е вокалист към групата на баща си, който също е музикант. Приет е във Варненското музикално училище и завършва със специалност пиано, учи в Музикалната академия и се дипломира със специалност пеене.
През първата година от обучението си в Консерваторията се запознава с китариста Петър Главанов и се включва към рокгрупата "Огнен Звук'' като вокалист и фронтмен. През 1991 г. групата е поканена да свири в най-известните рокклубове на Лос Анжелис. След разпада й в Америка, Добромир започва да се изявява като пианист, певец и шоуартист в Мароко, Норвегия, Щвеция, Холандия, Финландия и др.

През 2015 г. спира да пътува, за да бъде близо до семейството си. Тогава започва и пътят му в изобразителното изкуство, когато нарисува първата си картина на платна подарени от негов приятел. Рисуването се превръща в неразделна частица от него, друго преживяване, от което той има нужда.

Заповядайте на 19.03 от 19:00 ч в Тереза Арт Галерия - Варна, ул. Воден 25