ДЕТСКИ ПРАЗНИК НА КНИГАТА И ИЗОБРАЗИТЕЛНОТО ИЗКУСТВО

 

ТерезаАрт Галерия превърна 28 Март в истински детски празник на рисунката и книгата, в чест на 2 Април - Международен ден на детската книга. Бе открита детската изложба "КОЛКОТО ПОВЕЧЕ, ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ", в която бяха включени творбите на талантливите ученици от творческите ателиета при галерията. 

Децата от школата по изобразително изкуство "Слънчеви зайчета откриват нови светове", водена от Тереза Зиковска представиха своите прекрасни рисунки, а талантите от ателието "Думи в цвят, цветове в думи", водена от Елена Владова и Тереза Зиковска, прочетоха за първи път пред публика написаните от тях приказки и стихотворения. Специален гост на вечерта бе писателят Огнян Антов.

Една от големите изненади на вечерта бе анонсирането на предстоящо откриване на музикално ателие по пеене, което ще бъде водено от оперната певица Станислава Марчева - мецосопран. 

Празникът завърши с изпълненията на музикалните звездички Христиана Христова и Александър Алексанров, и сладка почерпка подкрепена от Сладкарска работилница "Лолипоп" и Снежана Василева.

Събрените средства от събитието ще бъдат предназначени за обогатяване и развиване на школите при галерията.